Web Analytics Made Easy - Statcounter

توافق ترامپ – پوتین - نتانیاهو درباره سوریه، اخبار تایید نشده از محاصره شهر «فراه» توسط طالبان، نشست چهارجانبه آمریکا، امارات، عربستان و افغانستان در ریاض، آغاز عملیات نظامی ارتش مصر در شهر رفح و افزایش تعداد کشته‌شدگان اعتراضات عراق به ۱۱ تن از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، حمله جنگنده های اسرائیل به«حماه» سوریه نیز از جمله تحولات مهم بوده است.

به گزارش تابناک، شب گذشته خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گزارش داد که جتهای جنگنده رژیم صهیونیستی اهداف مشخصی را در نزدیکی شهر «مصیاف» در استان حماه در غرب سوریه مورد حمله قرار دادند.

این حملات هوایی در حالی صورت گرفت که تنها چندساعت از انتقال ۸۰۰ تن از عناصر وابسته به گروه «کلاه سفیدها» و خانواده های آنان از مناطق تحت کنترل معارضان سوری به اراضی اشغالی می گذشت؛ انتقالی که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل مدعی شد به درخواست «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا انجام داده است.

سانا به نقل از یک منبع نظامی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی این پادگان نظامی در سوریه را با هدف «سرپوش گذاردن بر فروپاشی سازمانهای تروریستی در درعا و القنیطره» مورد حمله قرار داده است.

شبکه تلویزیونی المیادین نیز گزارش داد که موشکهای پرتاب شده از جنگنده های اسرائیلی با عبور از حریم هوایی لبنان، یک مرکز علمی را هدف قرار دادند.

از سوی دیگر، مقامات سوریه گزارش دادند که هدف حملات هوایی رژیم صهیونیستی یک مرکز نظامی بوده است.

تلویزیون دولتی سوریه نیز اعلام کرد که این حمله تنها خسارات مادی در پی داشت.

توافق ترامپ – پوتین - نتانیاهو درباره سوریه

روزنامه واشنگتن پست نوشت: قبل از نشست خصوصی ترامپ – پوتین، نتانیاهو با ترامپ تماس گرفت تا وی را در جریان جزئیات توافقی که وی با پوتین در مورد سوریه طی سفرش به مسکو داشته، قرار دهد. پوتین و ترامپ هر دو به صورت علنی و البته غیرمستقیم درباره این توافق از زمان نشست هلسینکی صحبت کردند؛ یک توافق واقعی که نحوه اقدام قدرت‌های خاورمیانه در جنوب سوریه را باز تعریف می‌کند.

منابع وابسته به دولت - که به نصفه نیمه خواندن گزارش نشست پوتین – ترامپ اذعان دارند - گفته‌اند ترامپ اکنون کاملا با توافق پوتین – نتانیاهو بر سر سوریه هماهنگ و موافق است. ترامپ روز سه‌شنبه در کاخ سفید به آن اشاره کرد و گفت: ما درباره اسرائیل و امنیت اسرائیل صحبت کردیم؛ پرزیدنت پوتین اکنون با ما و بنیامین نتانیاهو درمورد سوریه به ویژه در ارتباط با امنیت اسرائیل تعامل دارد.

منابع وابسته به دولت آمریکا گفته‌اند با وجود آنکه هنوز کسی اطمینان کامل ندارد - چون ترامپ به طور کامل کارمندان خودش را در جریان قرار نداده - این درک وجود دارد که پوتین همانند نتانیاهو تلاش کرده تا ترامپ را به سوی پذیرش شرایط توافق سوریه سوق دهد.

پوتین همچنین در کنفرانس خبری با ترامپ درباره توافق سوریه صحبت کرد. پوتین گفت: آنها درباره نابودی تروریست‌ها در جنوب سوریه بحث کردند و اینکه این منطقه باید تحت توافق سال ۱۹۷۴ " تفکیک قوای اسرائیل و سوریه" اداره شود. او این توافق را به عنوان راهی برای حفاظت از امنیت اسرائیل و تامین روابط اسرائیل و حکومت بشار اسد دانست. پوتین گفت: این توافق صلح را در بلندی‌های جولان ایجاد کرده و یک روابط صلح آمیزتر میان سوریه و اسرائیل به وجود می‌آورد و همچنین امنیت اسرائیل را تامین می‌کند.

جزئیات بیشتری از این توافق توسط واشنگتن پست منتشر شده است که بر مبنای گفت‌وگو با چند منبع دیپلماتیک و دولتی بوده است. همه آنها می‌گویند این توافق مطابق با خواست نتانیاهو برای حفاظت از اسرائیل در آستانه پایان حملات روسیه و حکومت اسد برای بازپس‌گیری کنترل اراضی در مرز با اسرائیل است؛ منطقه‌ تحت کنترل شورشیان مورد حمایت آمریکا.

براساس این توافق اسرائیل (و به طور فرضی آمریکا) به طور رسمی حاکمیت اسد بر این منطقه را قبول کرده و برای اجرای توافق ۱۹۷۴ که مرزهای فیزیکی را تعیین کرده و مجوز استقرار ناظران سازمان ملل را می‌دهد، تلاش می‌کند.

براساس توافق جدید، روسیه قبول می‌کند که سربازان ایرانی و گروه‌های نیابتی را به فاصله ۸۰ کیلومتر یا حدود ۵۰ مایل از مرزهای اسرائیل دور نگه دارد و پوتین قول می‌دهد اگر اسرائیل به پایگاه‌ها و تجهیزات ایران در جنوب سوریه به ویژه در صورت استقرار تهدیدآمیز سلاح از سوی ایران حمله کند، اعتراض نکند.

اخبار تایید نشده از محاصره شهر «فراه» توسط طالبان

در حالی که عضو ولایتی «فراه» در غرب افغانستان از محاصره این شهر توسط طالبان خبر می‌دهد اما والی این ولایت چنین اظهاراتی را رد کرده است.

«دادالله قانع» عضو شورای ولایتی «فراه» با اشاره به وضعیت امنیتی مرکز این ولایت گفت که شهر فراه در محاصره طالبان قرار دارد.

«همایون شهیدزاده» کارشناس امور سیاسی نیز در این باره به «افق» گفت که دولت افغانستان برای امنیت فراه باید امکانات و تشکیلات نیروهای دولتی در این ولایت را تقویت کند.

وی افزود که اگر دولت اقدامات جدی را در زمینه سرکوب مخالفان مسلح اتخاذ نکند خطر سقوط شهر فراه توسط طالبان وجود دارد.

«عبدالبصیر سالنگی» والی فراه اما در رد اظهارات عضو شورای ولایتی فراه اظهارداشت که این شهر به هیچ عنوان در محاصره این گروه قرار ندارد.

این در حالی است که در سال‌های اخیر ولایت فراه واقع در غرب افغانستان همواره مورد حمله گروهی طالبان قرار گرفته و بارها تا مرز سقوط پیش رفته است.

در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری نیز طالبان در حمله به شهر فراه وارد این شهر شدند و کنترل قسمت‌هایی از آن را نیز در اختیار گرفتند.

 نشست چهارجانبه آمریکا، امارات، عربستان و افغانستان در ریاض

رئیس دبیرخانه شورای صلح افغانستان اعلام کرد که ریاض هفته جاری میزبان نشست چهارجانبه افغانستان، آمریکا، امارات و عربستان درباره صلح افغانستان می‌شود.

«اکرم خپلواک» رئیس دبیرخانه شورای صلح افغانستان اعلام کرد که عربستان برای تسهیل آغاز گفت‌وگوها صلح با طالبان هفته جاری میزبان نشست چهارجانبه کشورهای افغانستان، آمریکا، امارات و عربستان است.

به گزارش «آریانا نیوز»، این مقام افغان افزود که علاوه بر این نشست وزارت خارجه افغانستان برنامه‌های دیگری را نیز در دستور کار دارد که هدف آن ایجاد شرایط و تضمین‌هایی است که دولت در نظر دارد بر سر میز مذاکره با طالبان آن را مطرح کند.

عربستان در حالی میزبان نشست جدید صلح در افغانستان است که این کشور چندی پیش نیز برای مشروعیت‌زدایی از جنگ طالبان میزبان نشست دو روزه علمای اسلام بود.

طالبان نیز در واکنش به این نشست نیز ضمن محکوم کردن ایفای نقش عربستان در این باره تصریح کرد که شرکت‌کنندگان این نشست به جای محکومیت اشغال افغانستان، جنایت‌های  نظامیان خارجی را نادیده گرفته و برای تبدیل شدن افغانستان به فلسطین دوم تلاش کردند.

آغاز عملیات نظامی ارتش مصر در شهر رفح

در پی حمله راکتی افراد مسلح ناشناس به یک خودروی نظامی ارتش مصر که به کشته شدن یک نظامی و زخمی شدن چند نفر دیگر منجر شد، نیروهای ارتش امروز اجرای عملیات گسترده نظامی در رفح را آغاز کردند.

به گفته شاهدان عینی، توپخانه ارتش مصر از صبح روز یکشنبه تا کنون محله‌های زعرب، الحلاوات و الجندی المجهول را هدف شلیک ده‌ها خمپاره قرار داد در حالیکه این محله‌ها از سه سال پیش خالی از سکنه هستند.

روزنامه «العربی الجدید» در سایت خود نوشت که ارتش مصر، نیروها و تجهیزاتی را به شهر رفح اعزام کرده است.

یکی از شیوخ سیناء نیز در این باره گفت که حمله توپخانه‌ای نشان می‌دهد که ارتش بار دیگر به پاکسازی منطقه حایل در شهر رفح با هدف جستجوی عناصر گروه «ولایت سیناء» روی آورده است.

افزایش تعداد کشته‌شدگان اعتراضات عراق به ۱۱ تن

منابع پزشکی اعلام کردند که تعداد کشته‌شدگان در اعتراضات شهرهای مختلف عراق به ۱۱ تن افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این افراد در جریان اعتراض‌هایی کشته شدند که طی آنها، نیروهای امنیتی برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور و شلنگ‌های فشار قوی استفاده کردند. مناطق مختلف عراق از حدود دو هفته قبل صحنه برپایی تظاهرات‌هایی برای درخواست جهت برخورداری از خدمات و فرصت‌های شغلی هستند.

یکی از تظاهرکنندگان بر اثر اصابت گلوله نیروهای پلیس کشته شده و یک تن دیگر بر اثر استنشاق گاز اشک آور جان خود را از دست داد.

یک تن از تظاهرکنندگان نیز به ضرب گلوله افراد ناشناس جان خود را از دست داده بود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه ایران برجام آمریکا روسیه عراق اسرائیل عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۰۳۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز تخلیه ساکنان شرق رفح/ «نتانیاهو» به دیپلماسی جواب نداد؟

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، رادیو ارتش رژیم صهیونیستی، امروز دوشنبه، مدعی شد که نیرو‌های این رژیم روند تخلیه غیرنظامیان فلسطینی از شرق رفح را آغاز کرده‌اند.

اگرچه ارتش رژیم اشغالگر به‌طور مستقل این خبر را تأیید نکرده است، هرگونه تلاش برای تخلیه غیرنظامیان می‌تواند به‌منزله قریب‌الوقوع بودن آغاز تهاجم زمینی به رفح واقع در جنوبی‌ترین بخش غزه باشد.

آن‌گونه که از ادعای رادیو ارتش رژیم صهیونیستی برمی‌آید، به غیرنظامیان فلسطینی گفته شده که به «مواسی» (Muwasi) که منطقه‌ای امن نزدیک خط ساحلی است، نقل‌مکان کنند. ظاهراٌ این مکان مجهز به کمپ اسکان و بیمارستان صحرایی است.

دیپلماسی و تهدید

این خبر در حالی منتشر می‌شود که تازه‌ترین دور از مذاکرات قاهره با هدف برقراری آتش‌بس در غزه، روز گذشته به پایان رسید. اخبار ضدونقیض حاکی از آن است که تکاپوی دیپلماتیک برای مهر تأیید زدن به نسخه‌ای از توافق که در قاهره ارائه شد، به‌شدت بالاگرفته و «بیل برنز» رئیس سیا از مصر راهی قطر شده و بعد به فلسطین اشغالی سفر می‌کند.

شب گذشته، «اسامه حمدان» از رهبران ارشد حماس با اشاره به عدم پاسخگویی اسرائیل به نکات مطرح‌شده از سوی مقاومت، گفت: پیشرفت در مذاکرات وجود دارد و هیئت حماس برای مشورت با رهبری، قاهره را (به مقصد دوحه) ترک می‌کند.

وی درنهایت افزود: به فرمول توافق مشخصی دست‌یافته‌ایم که میانجی‌ها ارائه کرده‌اند و منتظر پاسخ رهبری مقاومت به آن هستیم.

این اظهارنظر تا حد زیادی بر مدار خوش‌بینی به آینده توافق متمرکز است، بااین‌حال توپ در زمین اسرائیل است که بدون در نظر گرفتن مصلحت اسرای صهیونیست و تنها با توجه به منافع شخصی «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم، از «حمله قریب‌الوقوع به رفح» به‌عنوان ابزار باج‌گیری استفاده می‌کند.

یک نکته درباره آمریکا

نکته جالب آنکه، آمریکا هم باید تلاش مضاعفی برای تعدیل رفتار تل‌آویو به نفع حماس انجام دهد تا به‌اصطلاح معامله جوش بخورد. درازای توافق، اسرائیل فقط به «تعلیق» عملیات رفح راضی است، حماس «خاتمه جنگ» را می‌خواهد و آمریکا دست‌کم باید با «قابل تمدید کردن آتش‌بس» میان خواست دو طرف توازن برقرار کند.

آدرس غلط رسانه‌های غربی

در تحولی دیگر، ارتش اسرائیل روز ۵ مه (۱۶ اردیبهشت) اعلام کرد در حمله راکتی حماس به سوی گذرگاه «کرم شالوم» در جنوب نوار غزه سه نظامی صهیونیست کشته شده‌اند.

نیرو‌های عزالدین قسام (شاخه نظامی حماس) با انتشار ویدئویی مسئولیت حمله روز یکشنبه را بر عهده گرفت و اعلام کرد که به یک پایگاه ارتش اسرائیل در نزدیکی این گذرگاه راکت شلیک کرده است.

رسانه‌های غربی می‌کوشند با ارائه آدرس غلط، حمله راکتی مقاومت را به‌منزله نقطه آغاز شمارش معکوس حمله اسرائیل به رفح جا بزنند و به‌زعم خود توپ را در زمین حماس بیندازند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نتانیاهو در آستانه خودکشی سیاسی است
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • تهاجم زمینی به رفح یا توافق/ در میز آتش‌بس چه می‌گذرد؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • آغاز تخلیه ساکنان شرق رفح/ «نتانیاهو» به دیپلماسی جواب نداد؟
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • سرکوب در دانشگاه، مذاکره در قاهره
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است